• Ugnsgrillade kycklingbitar (AIP,Paleo)

    AIP/PALEO. En både mild och lite syrlig hummus på blomkål tillsammans med små grillade kycklingbitar på lårkött. God plockmat som kan avnjutas kall.

    • 25 min
    • 4 personer
    • Lätt

    Ingredienser

    1 portion Blomkålshummus (recept under såser och tillbehör)
    400 g Kycklingkött från lår
    1 tsk Gurkmeja
    1 tsk mejram
    1 msk salvia
    1 tsk salt
    lite olivolja

    Gör så här:

    1. 1)

      Sätt ugnen på 300°

    2. 2)

      Dela kycklingköttet i mindre plockobitar, ca 5 cm långa strimlor.

    3. 3)

      Lägg bakplåtspapper på en plåt och ringla över lite olivolja. Häll över samtliga kryddor och salt och lägg i kycklingen. Se till att allt blandas väl och sprid ut bitarna så det är lite mellanrum mellan dem.

    4. 4)

      Grilla i ugnen ca 4-5 minuter. Ta ut plåten och vänd alla bitar. Tillaga i ytterligare ca 4-5 minuter.

    5. 5)

      Eftersom ugnen är så pass het går det snabbt att tillaga kycklingen så håll lite koll så att den inte bränns! Servera med valfri röra, t ex blomkålshummus, nomatsås eller guacamole.