-
Ugnsgrillade kycklingbitar (AIP,Paleo)
AIP/PALEO. En både mild och lite syrlig hummus på blomkål tillsammans med små grillade kycklingbitar på lårkött. God plockmat som kan avnjutas kall.
-
25 min -
4 personer -
Lätt
Ingredienser
1 portion Blomkålshummus (recept under såser och tillbehör) 400 g Kycklingkött från lår 1 tsk Gurkmeja 1 tsk mejram 1 msk salvia 1 tsk salt lite olivolja Gör så här:
-
1)
Sätt ugnen på 300°
-
2)
Dela kycklingköttet i mindre plockobitar, ca 5 cm långa strimlor.
-
3)
Lägg bakplåtspapper på en plåt och ringla över lite olivolja. Häll över samtliga kryddor och salt och lägg i kycklingen. Se till att allt blandas väl och sprid ut bitarna så det är lite mellanrum mellan dem.
-
4)
Grilla i ugnen ca 4-5 minuter. Ta ut plåten och vänd alla bitar. Tillaga i ytterligare ca 4-5 minuter.
-
5)
Eftersom ugnen är så pass het går det snabbt att tillaga kycklingen så håll lite koll så att den inte bränns! Servera med valfri röra, t ex blomkålshummus, nomatsås eller guacamole.
-








