-
Rostad butternut squash med kanel och honung
AIP. Denna efterrätt är söt, nyttig och mättande på samma gång. Servera ljummen med lite honung och kokosgrädde eller bananglass.
-
1 h -
4 personer -
Lätt
Ingredienser
1/2 - 1 Pumpa butternut, Ca 600 g 3 msk Smält kokosolja 3 tsk Honung 1 nypa Salt 1 tsk Kanel Gör så här:
-
1)
Värm ugnen till 200°
-
2)
Skala buternut-squashen och kapa den på längden för att nå kärnhuset.
-
3)
Skär i 3cm kuber och lägg i en ugnsform (likhet i storlek är en fördel eftersom de blir färdiga samtidigt och får jämnare färg)
-
4)
Häll över smält kokosolja. Pudra med kanel och ringla över honung. Blanda om så allt blir täckt.
-
5)
Rosta i ugnen i ca 45 -55 minuter. Vänd bitarna då och då. De ska vara helt mjuka när de är klara. Täck med aluminiumfolie sista kvarten så de inte bränns.

-
6)
Ps. Recept från Autoimmun kokbok som vi gett ut tillsammans med Karl Hultén, paleoteket.se. Foto: Denise Vestin.
-








