• Rostad butternut squash med kanel och honung

    AIP. Denna efterrätt är söt, nyttig och mättande på samma gång. Servera ljummen med lite honung och kokosgrädde eller bananglass.

    • 1 h
    • 4 personer
    • Lätt

    Ingredienser

    1/2 - 1 Pumpa butternut, Ca 600 g
    3 msk Smält kokosolja
    3 tsk Honung
    1 nypa Salt
    1 tsk Kanel

    Gör så här:

    1. 1)

      Värm ugnen till 200°

    2. 2)

      Skala buternut-squashen och kapa den på längden för att nå kärnhuset.

    3. 3)

      Skär i 3cm kuber och lägg i en ugnsform (likhet i storlek är en fördel eftersom de blir färdiga samtidigt och får jämnare färg)

    4. 4)

      Häll över smält kokosolja. Pudra med kanel och ringla över honung. Blanda om så allt blir täckt.

    5. 5)

      Rosta i ugnen i ca 45 -55 minuter. Vänd bitarna då och då. De ska vara helt mjuka när de är klara. Täck med aluminiumfolie sista kvarten så de inte bränns.

    6. 6)

      Ps. Recept från Autoimmun kokbok som vi gett ut tillsammans med Karl Hultén, paleoteket.se. Foto: Denise Vestin.