-
Våfflor á la fläskpannkaka
AIP/ PALEO. Våfflor á la fläskpannkaka. Om du äter vanlig paleo eller har återintroducerat ägg, använd ett ägg istället för gelatinägg. Det går bra med tärnat rökt fläsk i smeten istället för bacon om man föredrar lite mer klassisk variant.
-
20 min -
2 personer -
Lätt
Ingredienser
3 skivor Bacon eller lite rökt fläsk. 1 dl Cassavamjöl 2 msk Grönbananmjöl eller kokosmjöl 1 st Gelatinägg, (vanlig paleo 1 ägg) 1 dl Kokosmjölk 1 msk Kokosolja 1 nypa Havssalt och ev peppar Lite Kokosolja till gräddning Gör så här:
-
1)
Gör gelatinägget först. (Vanlig paleo använd ett ägg). Blanda 1 msk gelatinpulver med 4 msk vatten i en kastrull och låt svälla i en minut. Värm och vispa under tiden tills du fått ett vitt skum.
-
2)
Skär bacon eller fläsk i bitar och stek. Ställ åt sidan.
-
3)
Blanda i kokosoljan i gelatinägget så att den smälter. Häll i kokosmjölk och vispa lite.
-
4)
Blanda cassavamjöl, grönbananmjöl (eller kokosmjöl) och salt. Häll i vätskan och vispa till en tjock smet. Häll sist i bacon/fläsk inklusive stekflottet.

-
5)
Grädda 2 våfflor. Smeten är tjock och behöver bredas ut lite i järnet. Servera med extra bacon, rårörda lingon och eventuellt lite rödlök eller purjo.
-








