• Våfflor á la fläskpannkaka

    AIP/ PALEO. Våfflor á la fläskpannkaka. Om du äter vanlig paleo eller har återintroducerat ägg, använd ett ägg istället för gelatinägg. Det går bra med tärnat rökt fläsk i smeten istället för bacon om man föredrar lite mer klassisk variant.

    • 20 min
    • 2 personer
    • Lätt

    Ingredienser

    3 skivor Bacon eller lite rökt fläsk.
    1 dl Cassavamjöl
    2 msk Grönbananmjöl eller kokosmjöl
    1 st Gelatinägg, (vanlig paleo 1 ägg)
    1 dl Kokosmjölk
    1 msk Kokosolja
    1 nypa Havssalt och ev peppar
    Lite Kokosolja till gräddning

    Gör så här:

    1. 1)

      Gör gelatinägget först. (Vanlig paleo använd ett ägg). Blanda 1 msk gelatinpulver med 4 msk vatten i en kastrull och låt svälla i en minut. Värm och vispa under tiden tills du fått ett vitt skum.

    2. 2)

      Skär bacon eller fläsk i bitar och stek. Ställ åt sidan.

    3. 3)

      Blanda i kokosoljan i gelatinägget så att den smälter. Häll i kokosmjölk och vispa lite.

    4. 4)

      Blanda cassavamjöl, grönbananmjöl (eller kokosmjöl) och salt. Häll i vätskan och vispa till en tjock smet. Häll sist i bacon/fläsk inklusive stekflottet.

    5. 5)

      Grädda 2 våfflor. Smeten är tjock och behöver bredas ut lite i järnet. Servera med extra bacon, rårörda lingon och eventuellt lite rödlök eller purjo.