• VÅFFLOR PÅ SÖTPOTATIS

    PALEO. Dessa våfflor innehåller bara tre ingredienser – riven sötpotatis, ägg och lite kokosmjöl. Våfflorna på bilden är gjorda i ett ”belgiskt” våffeljärn, vilket gör dem lite tjockare. Det går bra i vanligt järn också, men tänk på att breda ut smeten lite tunnare då så att våfflorna blir välgräddade.

    • 30 min
    • 2 personer
    • Lätt

    Ingredienser

    1 st Stor sötpotatis, 3 dl riven
    1 msk Kokosmjöl
    2 st Ägg

    Gör så här:

    1. 1)

      Skala och riv sötpotatis grovt på ett rivjärn. Krama ur vätskan.

    2. 2)

      Blanda väl med ägg och kokosmjöl. Det går även bra med mandelmjöl, jordmandelmjöl eller cassavamjöl.

    3. 3)

      Låt smeten dra några minuter. Grädda 1-2 våfflor beroende på järn. Låt dem gå längre än vanliga våfflor så att sötpotatisen hinner tillagas.