• ZUCCHINIKEX AIP

    AIP/PALEO. Små goda kex där basen är gjord på mixad zucchini. Låt dem torka på lägsta värme i ugnen efter att baket är klart så blir de spröda. Men de är lika goda att äta lite sega.

    • 1 h
    • 4 personer
    • Lätt

    Ingredienser

    3 dl Riven zucchini
    2 dl Vatten
    1/2 dl Kokosolja, smält
    1 tsk Havssalt
    1/2 tsk Vitlökspulver eller en pressad vitlöksklyfta
    Lite (ca 1 tsk) Färsk rosmarin (eller torkad)
    1,5 dl Kokosmjöl

    Gör så här:

    1. 1)

      Sätt ugnen på 180°.

    2. 2)

      Riv zucchinin grovt. Behåll skalet på för lite grönare färg. Krama ur vätskan.

    3. 3)

      MIxa tillsammans med vatten, kokosolja salt och kryddor.

    4. 4)

      Blanda i kokosmjölet och jobba in så att det blir en ganska fast, men blöt deg. Tillsätt lite mer kokosmjöl om det är för rinnigt.

    5. 5)

      Klicka ut på ett bakplåtspapper. Lägg ett bakplåtspapper över och tryck ut med händerna tills degen är jämn och platt, några millimeter tjock. Tänk kex-tjocklek.

    6. 6)

      Dra av pappret och skär ut ganska små rutor med sporre eller pizza-delare. På bilden är de ca 3x4 cm.

    7. 7)

      Grädda i 20-25 minuter, långt ner i ugnen. Öppna luckan ett par gånger och släpp ut ångan från vätskan.

    8. 8)

      Sätt ner värmen till allra lägsta temperatur och låt kexen torka. Ha en träslev i luckan så att den står lite på glänt. Känn efter när de är torra. Det kan ta upp mot en timme. Se upp så att de inte bränns vid.