-
ZUCCHINIKEX AIP
AIP/PALEO. Små goda kex där basen är gjord på mixad zucchini. Låt dem torka på lägsta värme i ugnen efter att baket är klart så blir de spröda. Men de är lika goda att äta lite sega.
-
1 h -
4 personer -
Lätt
Ingredienser
3 dl Riven zucchini 2 dl Vatten 1/2 dl Kokosolja, smält 1 tsk Havssalt 1/2 tsk Vitlökspulver eller en pressad vitlöksklyfta Lite (ca 1 tsk) Färsk rosmarin (eller torkad) 1,5 dl Kokosmjöl Gör så här:
-
1)
Sätt ugnen på 180°.
-
2)
Riv zucchinin grovt. Behåll skalet på för lite grönare färg. Krama ur vätskan.
-
3)
MIxa tillsammans med vatten, kokosolja salt och kryddor.
-
4)
Blanda i kokosmjölet och jobba in så att det blir en ganska fast, men blöt deg. Tillsätt lite mer kokosmjöl om det är för rinnigt.
-
5)
Klicka ut på ett bakplåtspapper. Lägg ett bakplåtspapper över och tryck ut med händerna tills degen är jämn och platt, några millimeter tjock. Tänk kex-tjocklek.
-
6)
Dra av pappret och skär ut ganska små rutor med sporre eller pizza-delare. På bilden är de ca 3x4 cm.

-
7)
Grädda i 20-25 minuter, långt ner i ugnen. Öppna luckan ett par gånger och släpp ut ångan från vätskan.
-
8)
Sätt ner värmen till allra lägsta temperatur och låt kexen torka. Ha en träslev i luckan så att den står lite på glänt. Känn efter när de är torra. Det kan ta upp mot en timme. Se upp så att de inte bränns vid.

-








