-
Zoodels med köttfärssås
AIP. Zucchini-”pasta” eller zoodles och köttfärs smaksatt med rödbeta. När man blandar i lite kokosmjölk i såsen så blir den krämigare, men det kan uteslutas.
-
30 min -
4 personer -
Lätt
Ingredienser
Köttfärssås Ingredienser: 500 g Nötfärs 2 st Kokta och mosade rödbetor 1 dl Champinjoner, tärnade 2 st Gula lökar 2 st Vitlöksklyftor, finhackade 1 st Riven morot 1/2 dl Kokosmjölk 1 tsk arrrowrot Lite färsk persilja att klippa över 1 msk Kokosolja att steka i Zoodles Ingredienser: 1 st Zucchini, stor, eller två mindre 1 nypa Havssalt Gör så här:
-
1)
Koka rödbetorna mjuka och mosa med en gaffel.
-
2)
Stek köttfärsen i kokosolja eller olivolja. Dela köttfärsen fint. Salta och krydda.
-
3)
Stek lök, vitlök och svamp separat.
-
4)
Blanda köttärs, lök, riven morot och svamp med de mosade rödbetorna och kokosmjölken och koka ihop lite. Tillsätt arrowrot och rör om så att såsen reds. Smaka med salt, peppar och klipp sist över lite färsk persilja.
-
5)
Gör zoodles genom att använda en så kallad "spiralizer" eller gör längder med en potatisskalare. Koka i saltat vatten i 1 minut.

-
6)
Ps. Receptet är från Autoimmun Kokbok som vi gett ut ihop med Karl Hultén, www.paleoteket.se. Foto: Denise Vestin.
-








