-
AIP/PALEO. Baconlindad köttfärslimpa smaksatt med mejram och sardeller. Servera gärna med en nomatsås för en italiensk touch. Nomatsåsen finns under såser och tillbehör eller HÄR.
-
45 min -
4 personer -
Lätt
Ingredienser
500 g Nötfärs 1 dl Finhackad persilja 2 st Sardeller eller ansjovisar 1 msk Olivolja 1 tsk Mejram 1 st Vitlöksklyfta, pressad 1 tsk Havssalt 1 paket Ekologisk bacon Gör så här:
-
1)
Sätt ugnen på 175°.
-
2)
Blanda köttfärs med persilja, mejram, sardeller/ansjovis, salt, olivolja och pressad vitlök. Blanda väl utan att överarbeta för då kan köttfärslimpan bli för kompakt.
-
3)
Dela av en sockerkaksform med folie så att en tredjedel går bort. Lägg bacon i botten av formen i så att baconskivorna överlappar varandra i botten och fyll på med köttfärsen.

-
4)
Vänd över baconet på toppen så att köttfärsen blir inlindad.
-
5)
Tillaga i ugnen i 45 minuter och avnjut med nomatsås eller kota grönsaker.
-








