• AIP/PALEO. Baconlindad köttfärslimpa smaksatt med mejram och sardeller. Servera gärna med en nomatsås för en italiensk touch. Nomatsåsen finns under såser och tillbehör eller HÄR.

    • 45 min
    • 4 personer
    • Lätt

    Ingredienser

    500 g Nötfärs
    1 dl Finhackad persilja
    2 st Sardeller eller ansjovisar
    1 msk Olivolja
    1 tsk Mejram
    1 st Vitlöksklyfta, pressad
    1 tsk Havssalt
    1 paket Ekologisk bacon

    Gör så här:

    1. 1)

      Sätt ugnen på 175°.

    2. 2)

      Blanda köttfärs med persilja, mejram, sardeller/ansjovis, salt, olivolja och pressad vitlök. Blanda väl utan att överarbeta för då kan köttfärslimpan bli för kompakt.

    3. 3)

      Dela av en sockerkaksform med folie så att en tredjedel går bort. Lägg bacon i botten av formen i så att baconskivorna överlappar varandra i botten och fyll på med köttfärsen.

    4. 4)

      Vänd över baconet på toppen så att köttfärsen blir inlindad.

    5. 5)

      Tillaga i ugnen i 45 minuter och avnjut med nomatsås eller kota grönsaker.