• Bibimbap (paleo)

    PALEO. Bibimbap är en koreansk vardagsrätt som kan varieras mycket.  Traditionellt ska det vara kimchi i bibimbap och du hittar ett recept under såser och tillbehör HÄR. Köttfärsröran är kryddad med chili och paprikapulver. Lite tomatpuré i röran ger extra umami som passar bra till kimchi som är lite sötsur.

    • 30 min
    • 2 personer
    • Lätt

    Ingredienser

    Köttfärsröran Ingredienser:
    200 gram Nötfärs
    1 msk Tomatpuré
    1 nypa Chiliflakes eller pulver
    1 nypa Paprikapulver
    1 nypa Havssalt
    Olja att steka i (kokosolja)
    Blomkålsris Ingredienser:
    1/2 Blomkålshuvud
    1 nypa Gurkmeja
    1 tsk Soja (glutenfri)
    1 nypa Havssalt
    1 nypa Chiliflakes eller chilipulver
    Övrigt Ingredienser:
    2 dl Kimchi
    10 cm Gurka
    Ev 1 Stekt ägg

    Gör så här:

    1. 1)

      Gör kimchin i förväg då den blir godare om den får dra ett dygn i kylskåp, men det också bra att göra den och äta direkt. Recept under såser och tillbehör.

    2. 2)

      Riv blomkålen och stek på låg värme i olivolja. Salta och krydda med gurkmeja och chiliflakes.

    3. 3)

      Stek nötfärsen i kokosolja och tillsätt vitlök, tomatpuré, chiliflakes och soja när färsen är brynt.

    4. 4)

      Dela gurkan i trekanter och lägg alla ingredeinser i en skål. Blanda när det är dags att äta. Toppa gärna med ett stekt ägg - traditionellt i Korea.