-
Bibimbap (paleo)
PALEO. Bibimbap är en koreansk vardagsrätt som kan varieras mycket. Traditionellt ska det vara kimchi i bibimbap och du hittar ett recept under såser och tillbehör HÄR. Köttfärsröran är kryddad med chili och paprikapulver. Lite tomatpuré i röran ger extra umami som passar bra till kimchi som är lite sötsur.
-
30 min -
2 personer -
Lätt
Ingredienser
Köttfärsröran Ingredienser: 200 gram Nötfärs 1 msk Tomatpuré 1 nypa Chiliflakes eller pulver 1 nypa Paprikapulver 1 nypa Havssalt Olja att steka i (kokosolja) Blomkålsris Ingredienser: 1/2 Blomkålshuvud 1 nypa Gurkmeja 1 tsk Soja (glutenfri) 1 nypa Havssalt 1 nypa Chiliflakes eller chilipulver Övrigt Ingredienser: 2 dl Kimchi 10 cm Gurka Ev 1 Stekt ägg Gör så här:
-
1)
Gör kimchin i förväg då den blir godare om den får dra ett dygn i kylskåp, men det också bra att göra den och äta direkt. Recept under såser och tillbehör.
-
2)
Riv blomkålen och stek på låg värme i olivolja. Salta och krydda med gurkmeja och chiliflakes.
-
3)
Stek nötfärsen i kokosolja och tillsätt vitlök, tomatpuré, chiliflakes och soja när färsen är brynt.
-
4)
Dela gurkan i trekanter och lägg alla ingredeinser i en skål. Blanda när det är dags att äta. Toppa gärna med ett stekt ägg - traditionellt i Korea.

-








