• BIFFAR I MUFFINSFORM MED PUMPA (AIP, PALEO)

    AIP/PALEO. Små saftiga biffar som innehåller pumpapuré och som lagas i muffinsformar i ugnen. Smidigt att göra en stor plåt och frysa in. Gör pumpapuré i förväg och frys in det som blir över eller förvara i kylen och använd den till exempelvis till en god soppa . Recept på soppa hittar du HÄR.

    • 30-60 min
    • 6 personer
    • Lätt

    Ingredienser

    500 g Nötfärs/lammfärs
    1 st Butternutpumpa till:
    2,5 dl Pumpapuré på butternut
    1 dl Färska kryddor, t ex mynta till lamm och koriander/persilja till nöt
    1 tsk Havssalt
    2 st Vitlöksklyftor, pressade
    Lite Piplök eller gräslök, nerklippt

    Gör så här:

    1. 1)

      Börja med att göra pumapuréen. Skala och dela en butternutpumpa i ca 15 minuter tills den är mjuk. Häll av vattnet noga. Låt svalna och mixa till slät puré med en stavmixer eller i en matberedare.

    2. 2)

      Sätt ugnen på 200 °.

    3. 3)

      Blanda köttfärs, kryddor, salt, pressad vitlök, piplök/gräslök och pumpapuré noga.

    4. 4)

      Klicka ut köttfärssmeten i muffinsformar. Platta till så att de är kompakta.

    5. 5)

      In i ugnen i ca 20-30 minuter, beroende på hur stora muffinsformar som används. För att kolla om de är klara, ta ut en och dela. Färsen ska vara genomstekt i mitten, men den kan vara svagt rosa. Det är en smaksak.

    6. 6)

      Ät med fingrarna eller bryt av och stick ner två smala trägrillspett och ät som plockmat. Perfekt till bjudningar om man gör dem riktigt små.