-
BIFFAR I MUFFINSFORM MED PUMPA (AIP, PALEO)
AIP/PALEO. Små saftiga biffar som innehåller pumpapuré och som lagas i muffinsformar i ugnen. Smidigt att göra en stor plåt och frysa in. Gör pumpapuré i förväg och frys in det som blir över eller förvara i kylen och använd den till exempelvis till en god soppa . Recept på soppa hittar du HÄR.
-
30-60 min -
6 personer -
Lätt
Ingredienser
500 g Nötfärs/lammfärs 1 st Butternutpumpa till: 2,5 dl Pumpapuré på butternut 1 dl Färska kryddor, t ex mynta till lamm och koriander/persilja till nöt 1 tsk Havssalt 2 st Vitlöksklyftor, pressade Lite Piplök eller gräslök, nerklippt Gör så här:
-
1)
Börja med att göra pumapuréen. Skala och dela en butternutpumpa i ca 15 minuter tills den är mjuk. Häll av vattnet noga. Låt svalna och mixa till slät puré med en stavmixer eller i en matberedare.
-
2)
Sätt ugnen på 200 °.
-
3)
Blanda köttfärs, kryddor, salt, pressad vitlök, piplök/gräslök och pumpapuré noga.
-
4)
Klicka ut köttfärssmeten i muffinsformar. Platta till så att de är kompakta.
-
5)
In i ugnen i ca 20-30 minuter, beroende på hur stora muffinsformar som används. För att kolla om de är klara, ta ut en och dela. Färsen ska vara genomstekt i mitten, men den kan vara svagt rosa. Det är en smaksak.

-
6)
Ät med fingrarna eller bryt av och stick ner två smala trägrillspett och ät som plockmat. Perfekt till bjudningar om man gör dem riktigt små.
-








