• ITALIENSKA KÖTTBULLAR MED NOMATOSÅS AIP

    AIP/PALEO. Italienska köttbullar är större än svenska köttbullar och brukar serveras i en het tomatsås med pasta. Här har vi gjort en variant med nomatosås (recept under såser och tillbehör). Gott tillbehör istället för pasta är svarvad zucchini.

    • 30 min
    • 4 personer
    • Lätt

    Ingredienser

    400 g Nötfärs
    1 st Gul lök eller 2 st schalottenlökar
    2 st Vitlöksklyftor
    1 tsk Arrowrot/potatismjö
    1 rejäl nypa Havssalt
    1 tsk Oregano (torkad)
    1 dl Hackad färsk basilika (1 tsk torkad)
    Rivet skal Från en citron
    1 msk Olivolja

    Gör så här:

    1. 1)

      Börja med att göra en sats nomatosås. Recept under såser och tillbehör. (Självklart går det bra med vanlig tomatsås för vanlig paleo också. )

    2. 2)

      Lägg köttfärs, finhackad vitlök, finhackad lök, citronzest, basilika och oregano i en stor skål tillsammans med en nypa salt. Blanda ihop allt med en gaffel.

    3. 3)

      Tillsätt potatismjöl eller arrowrot samt olivoljan. Rör om igen och låt stå ca 10 minuter.

    4. 4)

      Forma stora köttbullar med blöta händer. Stek på medelvärme i ca 10 minuter, skaka pannan då och då. Stek i kokosolja eller olivolja. Häll mot slutet i nomatosåsen så att köttbullarna får puttra klart i såsen. Alternativt värm såsen separat och häll över köttbullarna vid servering.