-
ITALIENSKA KÖTTBULLAR MED NOMATOSÅS AIP
AIP/PALEO. Italienska köttbullar är större än svenska köttbullar och brukar serveras i en het tomatsås med pasta. Här har vi gjort en variant med nomatosås (recept under såser och tillbehör). Gott tillbehör istället för pasta är svarvad zucchini.
-
30 min -
4 personer -
Lätt
Ingredienser
400 g Nötfärs 1 st Gul lök eller 2 st schalottenlökar 2 st Vitlöksklyftor 1 tsk Arrowrot/potatismjö 1 rejäl nypa Havssalt 1 tsk Oregano (torkad) 1 dl Hackad färsk basilika (1 tsk torkad) Rivet skal Från en citron 1 msk Olivolja Gör så här:
-
1)
Börja med att göra en sats nomatosås. Recept under såser och tillbehör. (Självklart går det bra med vanlig tomatsås för vanlig paleo också. )
-
2)
Lägg köttfärs, finhackad vitlök, finhackad lök, citronzest, basilika och oregano i en stor skål tillsammans med en nypa salt. Blanda ihop allt med en gaffel.
-
3)
Tillsätt potatismjöl eller arrowrot samt olivoljan. Rör om igen och låt stå ca 10 minuter.
-
4)
Forma stora köttbullar med blöta händer. Stek på medelvärme i ca 10 minuter, skaka pannan då och då. Stek i kokosolja eller olivolja. Häll mot slutet i nomatosåsen så att köttbullarna får puttra klart i såsen. Alternativt värm såsen separat och häll över köttbullarna vid servering.

-








