• TJOCKA PANNKAKOR MED BUTTERNUTPUMPA (PALEO)

    PALEO. Tjocka minipannkakor med mycket smak. De fungerar bra till frukost och med lite ringlad honung över som en efterrätt. Gör pumpapuré i förväg och frys in det som blir över eller förvara i kylen och använd den till exempelvis till en god soppa . Recept på soppa hittar du HÄR.

    • 20 min
    • 2 personer
    • Lätt

    Ingredienser

    1 st Liten butternutpumpa till puré
    2 st Ägg
    1 dl Pumpapuré
    1 dl Mandelmjöl
    En nypa Havssalt
    1/2 - 1 dl Kokosmjöl
    1 krm Äkta kanel
    2 msk Kokosolja till stekning
    Lite Honung till servering

    Gör så här:

    1. 1)

      Gör puré i förväg genom att skala, dela och koka pumpabitarna i ca 15 minuter. Låt svalna och mixa till puré med en stavmixer eller i en matberedare.

    2. 2)

      Pannkakorna: Vispa ägg tillsammans med pumpapuréen. Häll i mandelmjöl, kokosmjöl, salt och kanel och rör om tills det blir en ganska fast smet.

    3. 3)

      Värm en bred stekpanna och smält kokosoljan. Klicka i smeten, det räcker till ca sex minpannkakor.

    4. 4)

      Sänk värmen och stek sakta ca två minuter per sida.

    5. 5)

      Servera med lite ringlad honung över eller ät som de är.