-
TJOCKA PANNKAKOR MED BUTTERNUTPUMPA (PALEO)
PALEO. Tjocka minipannkakor med mycket smak. De fungerar bra till frukost och med lite ringlad honung över som en efterrätt. Gör pumpapuré i förväg och frys in det som blir över eller förvara i kylen och använd den till exempelvis till en god soppa . Recept på soppa hittar du HÄR.
-
20 min -
2 personer -
Lätt
Ingredienser
1 st Liten butternutpumpa till puré 2 st Ägg 1 dl Pumpapuré 1 dl Mandelmjöl En nypa Havssalt 1/2 - 1 dl Kokosmjöl 1 krm Äkta kanel 2 msk Kokosolja till stekning Lite Honung till servering Gör så här:
-
1)
Gör puré i förväg genom att skala, dela och koka pumpabitarna i ca 15 minuter. Låt svalna och mixa till puré med en stavmixer eller i en matberedare.
-
2)
Pannkakorna: Vispa ägg tillsammans med pumpapuréen. Häll i mandelmjöl, kokosmjöl, salt och kanel och rör om tills det blir en ganska fast smet.
-
3)
Värm en bred stekpanna och smält kokosoljan. Klicka i smeten, det räcker till ca sex minpannkakor.
-
4)
Sänk värmen och stek sakta ca två minuter per sida.
-
5)
Servera med lite ringlad honung över eller ät som de är.

-








